20.7.2015

Ei niin arktista arkea


Juhannuksen viettoa Pallasjärven piitseillä


Talvi taittui kesään, lumet suli, suket viskattiin varastoon ja kajakit kaivettiin esiin kevättulvia varten. Nyt alkaisi toisenlainen sesonki, Lapin kesä. Se voi tarkoittaa joskus hellettä, aurinkoa ja lämpimiä vesiä. Upeaa ulkoiluaikaa. Toisinaan siihen kuuluu räntäsadetta, sääskiä ja hyytäviä pohjoistuulia. Ja kaikkea siltä väliltä. Se otetaan mitä vastaan tulee ja koitetaan nauttia siitä parhaalla tavalla.

Jussin Flashbackeja keväiseltä Kelokurkkiolta

Astetta isommassa liukumäessä Saarikoskessa. Kuva: Tuukka Hyrskylä


Kevään ja laavuasumisen jälkeen kirjoitushommat jäi tyystin, mutta nyt kesän mittaan mieleen on hiljalleen hiipinyt josko muutaman sanasen rustaisin myös tämän ajan ulkoiluista, menneistä ja tulevista. Kesät ruukaa olla niin ikään melko toiminnantäyteistä aikaa koski- ja retkimelonnan, kalastuksen ja muun eräilyn myötä. Tänä kesänä melontakurssien ja -retkien lisäksi järjestimme myös veljeni Henkan ja ystävämme Mikaelin kanssa Ways of the Wild -nimisen erämaaseikkailun meille rakkailla ja tutuilla kotikulmilla, Pallas- ja Ounastuntureiden maisemissa.


Mikael toukokuisella Muoniojoella

Kahvitulilla Meraslatvoilla veljeillen


Kesän seikkailen lähinnä Pohjoiskalotilla milloin kajakin tai kanootin ja perhovavan kanssa, milloin jalkapatikalla tai pyörällä. Syksyllä lähden kylmää ja pimeää pakoon Himalajan juurelle Nepaliin pariksi kuukaudeksi. Niistä retkistä lisää myöhemmin...

Nyt on karattava puron varteen päivällistä narraamaan. Kireitä siimoja ja hyviä tyrskyjä! :)





Ei kommentteja: